AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS, BÉRAUTÓ ÁRAK ATHÉNBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI ATHÉNBAN

Az általános feltételek, mint az érvényes vezetői engedély, a névre szóló hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte, athéni autókölcsönzés során is alapvető fontosságúak. Az autókölcsönző társaságoknál a számunkra ideális bérautót foglalhatjuk le. Érdemes azonban számításba venni, hogy a nyári főszezonban az autópályák nagyon terheltek, ezért gyakran dugó alakul ki rajtuk. De jó tudni, hogy Athénban sem egyszerű a közlekedés, sokszor kaotikus állapotok uralkodnak. Ebben az időszakban jelentősen megnő a forgalom, a város egyébként is szűk utcáin még nehezebbé válik a közlekedés, nem beszélve a sok robogósról, motorosról, akik szorosan autónk mellett haladnak vagy éppen bevágnak elénk. A nagyobb fokú veszély miatt nem árt óvatosnak lenni, és felár ellenében többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosításokat kötnünk. Ha pedig bérautónkkal elhagyjuk Athént, akkor az autópálya-díjakkal kell számolnunk, amelyet szakaszonként külön kell fizetni.

Görögországi autóbérlés esetén, így Athénban is gond nélkül használhatjuk a Magyarországon megszerzett jogosítványunkat, mivel a helyi hatóságok 2004-től nem követelik meg a nemzetközi vezetői engedélyt.

LÁTNIVALÓK ATHÉNBAN

Ha Athén, akkor ókori görög-római kultúra. Valóban, Athén nevezetességei közé az antik időkből fennmaradt kultúrtörténeti emlékek tartoznak. A görög főváros látképét alapvetően meghatározza a fölénk magasodó Akropolisz, Athéné istennő tiszteletére emelt lélegzetelállító templommal, a Partheonnal. Az Akropolisz megmászása után elsétálhatunk a déli lejtőin épült Dionüszosz színházhoz, vagy az Olümpián Zeusz templomához, de bátran keressük fel az egykori jósdát, Delphoit is, vagy az első újkori olimpia megrendezésére épített, közel ötvenezer ember befogadására alkalmas stadiont. Az Agorán sétálva időutazást tehetünk, elképzelhetjük, hogy milyenek voltak a tógás athéni polgárok nyilvános szónoklatai, hogyan zajlott a politikai tanácskozás, milyen lehetett az egykori, mindig nyüzsgő piactér. Ha nem lenne elég az ókori emlékekből, akkor belépőt válthatunk a Régészeti Múzeumba, ahol jelentős gyűjteményeket tekinthetünk meg. Továbbá a görög Parlament előtt néhány perces látványos őrségváltásokat is megfigyelhetünk. Béreljünk autót és fedezzük fel Görögország többi csodálatos táját is!

Athéni autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK ATHÉNI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 100
  • Mentők: 166
  • Tűzoltóság: 199
  • Magyar Nagykövetség Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-800
  • Magyar Konzuli Hivatal Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-820