AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS BOLOGNA: KERESÉS, ÁRAK, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI BOLOGNÁBAN

Bolognai autókölcsönzés kizárólag saját, érvényes hitelkártyával vagy dombornyomott MasterCarddal lehetséges. A bérautó átvételének pontos időpontját érdemes jó előre átgondolni, és belekalkulálni a szieszta időtartamát, ugyanis ekkor az autókölcsönző cégek nagy része is bezárja kapuit. Továbbá érdemes előre lefoglalni a nyaraláshoz szükséges autót, mivel Olaszország esetében gyakran megesik, hogy ha főszezonban akarunk autót bérelni, akkor már csak kis flottakészletből választhatunk, és az áruk is jócskán változik, attól függően, hogy mikor jegyezzük elő őket. Az olaszországi autókölcsönző társaságok esetében a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, valamint az autón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért. Van lehetőség olyan autóbérlésre is, amely 0 Ft önrésszel jár, azaz a vezető nem felelős anyagilag a kárért.

Bolognai autóbérlés során elegendő a Magyarországon is érvényes jogosítvány bemutatása, amellyel korlátlan ideig, szabadon közlekedhetünk Olaszország egész területén, így bolognai autókölcsönzés esetén nem szükséges a nemzetközi jogosítvány kiváltása.

LÁTNIVALÓK BOLOGNÁBAN

Bologna érseki székhely és ősi egyetemi központ. Jellegzetességét a téglavörös épületek, az árkádos utcák, a díszes paloták, a régi templomok és középkori városfalmaradványok adják. A belvárosban lévő Piazza Porta Ravegnana téren találjuk Bologna szimbólumává vált építészeti érdekességet, a XII. század elején épült, egymás felé dőlő két ferde tornyot. Szintén a központban épült fel a világ ötödik legnagyobb bazilikája, a San Petronio-bazilika. A múzeumkedvelők felkereshetik a Bolognai Nemzeti Galériát, az Egyetemi vagy a Földtani Múzeumot, a műemlékkedvelők pedig megcsodálhatják a középkori kolostorokat, a reneszánsz palotákat, a Neptun szökőkutat vagy Viktor Emánuel lovas szobrát. Hangulatos sétákat tehetünk a Giardini Margherita és a Giardino Montagnole parkokban is, de ha nagyobb kirándulásra vágyunk, akkor érdemes autót bérelni és bejárni a Bologna környéki kisebb falucskákat is, vagy felfedezni Olaszország többi csodálatos táját!

Bolognai autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron, valamint a város több pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK BOLOGNAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 113
  • Mentők: 118
  • Tűzoltóság: 115
  • Autómentő: 116
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: 00161 Roma, Via dei Villini 12-16., telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyar Konzuli Hivatal Olaszországban: 00198 Roma, Via Messina 15., telefon: 00-39-06- 442-49-938
  • Magyarország bolognai tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Bologna 40123 Via Santa Caterina, 55, telefon: 00-39-051-991-4536