AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS CATANIÁBAN: TIPPEK, ÁRAK, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI CATANIÁBAN

A cataniai autóbérlés feltételei közé tartozik az érvényes vezetői engedély, valamint a névre szóló hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte, mert csak ezekkel tudjuk átvenni az előre lefoglalt bérautót az egyik helyi autókölcsönző cégtől. Fontos azonban, hogy a bérautó átvételi időpontját a délelőtti vagy az esti órákra jelöljük meg, mert Szicília szigetén is van szieszta, aminek az időtartama alatt az autókölcsönző társaságok is zárva tartanak. Az olasz csizma lábánál fekvő sziget népszerű turistaparadicsom, így cataniai autóbérlés esetén sem árt még a főszezon előtt, akár kedvezményesebb áron lefoglalnunk a nyaralásunkhoz ideális bérautót. Vigyázzunk bérautónkra, mert a szigeten problémás a közlekedés, a legtöbb városban, így Cataniában is viszonylag nagy a forgalom. A gyakran adódó veszélyes helyzetek miatt érdemes önrészcsökkentő balesetbiztosítást kötnünk, és az autólopásra is érdemes felkészülni egy önrészcsökkentő lopáskár-biztosítással.

Cataniai autókölcsönzés során elegendő a Magyarországon is érvényes jogosítvány bemutatása, nem kell kiváltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt.

LÁTNIVALÓK CATANIÁBAN

Catania Szicília keleti részén, a még ma is aktív Etna lábánál fekszik. Ha éppen nem készül kitörni, akkor érdemes a nyaralást egy vezetett túrával kezdeni az Etna Nemzeti Parkban, amely során a vulkánt is megmászhatjuk. A kirándulás után városnézésre indulhatunk, és sorban felkereshetjük Catania nevezetességeit, köztük a XIII. században épült, ma múzeumnak és kiállításoknak helyet adó Civico kastélyt vagy a katedrálist, ahol Bellini, a híres olasz zeneszerző sírja is megtalálható. Az ő tiszteletére épült a Massimo Bellini Operaház, amely minden évben számos opera és koncert évaddal várja a zeneszeretőket. Béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól, és utazzunk el Catania szomszédos városaiba is! Messinában például a Messinai-szoros csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk, a Világörökség részének számító Szirakúza pedig ókori római-görög emlékeket tartogat számunkra.

Cataniai autókölcsönzés során a repülőtéren és a város több pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK CATANIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 113
  • Mentők: 118
  • Tűzoltóság: 115
  • Autómentő: 116
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: 00161 Roma, Via dei Villini 12-16., telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyar Konzuli Hivatal Olaszországban: 00198 Roma, Via Messina 15., telefon: 00-39-06- 442-49-938