AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS DUBLINBAN: INFORMÁCIÓK, ÁRAK, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI DUBLINBAN

A dublini autókölcsönzés fontos feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 24. életévét, és legalább kétéves, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezzen. 21 éves kortól is bérelhetünk autót Írországban, azonban ebben az esetben a legtöbb autókölcsönző társaság csak extra díj ellenében adja át a bérautót, amelynek bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki. Dublinban nagy a forgalom, gyakoriak a dugók, ezért közlekedjünk óvatosan bérautónkkal, és arra is figyeljünk oda, hogy Írország területen balos közlekedés van! Mindezért célszerű a kötelező felelősség-biztosításon túl egyéb bérautó-biztosítást is kötnünk, így például egy önrészcsökkentő balesetbiztosítással kellemetlen kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat.

Írországi autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, dublini autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK DUBLINBAN

A vikingek alapította ír fővárosban számos remek kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk. A történelem, kultúra iránt érdeklődők felkereshetik az impozáns épületű dublini kastélyt, valamint Írország védőszentjének, Szent Patriknak a katedrálisát vagy a Trinity College-ot, az egyetemi komplexumot, ahol olyan híres írók is tanultak, mint például Oscar Wilde vagy Jonathan Swift. Az egykori börtönben, a Kilmainham Gaolban az írek viharos történelmébe nyerhetünk bepillantást, illetve végigjárhatjuk a börtön folyosóit és celláit, amelyekben az 1916-os húsvéti lázadás vezéralakjai raboskodtak. A sport szerelmeseinek érdemes befizetniük egy vezetett stadionlátogatásra az ír rögbi-válogatott stadionjába, a Croke Parkba, ahol még a fűre is ráléphetünk. A világ legnagyobb városi közparkjában, a Phoenix Parkban kellemes sétákat tehetünk, vagy éppen piknikezhetünk. Dublinban járva természetesen nem hagyhatjuk ki a Guiness házat, ahol a sörgyártással ismerkedhetünk meg, majd a nap levezetéseként beülhetünk egy pubba, ahol egy korsó sör és egy helyi specialitás kíséretében tölthetünk el egy hangulatos estét. Béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól, és fedezzük fel Írország szebbnél-szebb tájait!

Dublini autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK DUBLINI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám (mentők, tűzoltók, rendőrség): 999
  • Magyar Nagykövetség Írországban: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2, telefon: 00-353-1-661-29-02
  • Magyar Konzuli Hivatal Írországban: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2, telefon: 00-353-1-661-29-02