AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS DUBROVNIKBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI DUBROVNIKBAN

Az autókölcsönzés feltételei közé tartozik Dubrovnikban, hogy a vezetőnek be kell tölteni a 21. életévét és legalább két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. A horvátországi autókölcsönző cégek esetében a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező biztosítás költségét, továbbá az autón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért. Az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el az autóbérlés során.

Horvátországi autóbérlés esetén nincs szükségünk a nemzetközi vezetői engedély kiváltására, dubrovniki autókölcsönzéskor is érvényes a Magyarországon kiadott jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK DUBROVNIKBAN

Horvátország egyik gyöngyszeme Dubrovnik, a történelmi kikötőváros. Az erődökkel, városfalakkal körbebástyázott sziget óvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. A városban sétálva palotákban gyönyörködhetünk, lépten-nyomon a sziget védőszentjének, Szent Balázsnak a szobraival találkozhatunk, továbbá zsinagógákat, iszlám és szerb ortodox templomokat, kolostorokat vehetünk szemügyre. A korábbi korok hangulatát idézi fel a Porporela, az óvárosi fürdőhely, valamint a Stradun nevű sétálóutca régi kávézói és üzletei. A világ legrégibb arborétuma, a középkorból származó Trsteno Arborétum is ezen a szigeten található. Ha nyáron látogatunk Dubrovnikba, akkor részesei lehetünk híres nyári fesztiváljának is, amelyen reneszánsz és barokk drámákat, táncos műsorokat adnak elő, illetve operákat, koncerteket hallgathatunk meg. Ha a sziklákat, erődöket és a kék tengert szeretnénk megcsodálni, akkor vegyünk igénybe egy bérautót egy autókölcsönző cégtől, és fedezzük fel Dubrovnik környékét is!

Dubrovniki autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros néhány pontján lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK DUBROVNIKI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 92
  • Mentők: 94
  • Tűzoltóság: 93
  • Magyar Nagykövetség Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906
  • Magyar Konzuli Hivatal Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906