AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS HOLLANDIA: ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS + ONLINE FOGLALÁS

A tulipánok és szélmalmok földje mindig felejthetetlen élményt kínál az odalátogatóknak. Bár a városon belüli közlekedésre a legalkalmasabb a kerékpár az országon belüli nagyobb távolságok megtételéhez az autót ajánljuk, mellyel gyorsan és könnyedén fedezheti fel az eldugott tájak szépségeit is.

!# AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI HOLLANDIÁBAN A hollandiai autóbérléshez nem szükség nemzetközi jogosítványt igényelnie, azonban a legtöbb autókölcsönző esetében a vezetőnek legalább 1 éve kell rendelkeznie jogosítvánnyal ahhoz, hogy átvehesse az autót. Sőt amennyiben a vezető 25 évnél fiatalabb, kiegészítő biztosítást kell kötnie, a viszonylag magas baleseti kockázat miatt. Általában a bérleti díj már magában foglalja a kötelező biztosítást, azonban a káreseti önrészt az autó átvételekor leblokkolják a hitelkártyáján. Az autó átvételéhez csak hitelkártyát, valamint dombornyomott Mastercard betéti bankkártyát fogadnak el az autókölcsönzők. Érdemes figyelembe bevenni, hogy a reptereken található autókölcsönzők esetében általában nagyobb választék várja az ügyfeleket, mint a városközpontokban található autókölcsönzőknél.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK HOLLANDIÁBAN

Hollandiában a közlekedés ritmusa sokkal lassabb, mint hazánkban, melynek egyik oka, hogy itt a biciklisek legalább annyira kiemelt és fokozottan védett szereplői a közlekedésnek, mint a gyalogosok, ráadásul közülük sokan nem törődnek a közlekedési szabályok betartásával (az irányváltoztatást gyakran nem jelzik, sokan még a közlekedési lámpák tilos jelzését sem veszik figyelembe). Másfelől az autósok betartják a rájuk vonatkozó kötelező szabályokat, melyek a sebességkorlátozás tekintetében a következőképpen alakulnak: lakott területen 30-50-70 km/h, lakott területen kívül 80-100 km/h, az autópályákon pedig 120 km/h. Mindezt azért is érdemes betartani, mert a rendőrség az út mentén elhelyezett fényképezőgépek, "álcázott" rendőrautók és más eszközök segítségével szigorúan bünteti a szabályokat megszegő autósokat. Komoly pénzbüntetés jár a gyorshajtásért és a tilosban való parkolásért is. Az alkoholfogyasztás tekintetében viszonylag liberális országról van szó, ahol a megengedett alkoholmennyiség 0,5 g/l. Jó hír az autóval közlekedőknek, hogy Hollandiában az autópályák, főutak és a közutak használatáért nem kell fizetni, csupán az alagutak díjkötelesek. A biztonsági övek használata mind elől, mind hátul kötelező. Ezen kívül biztonsági gyerekülésre is szükségünk lehet. Vezetés közben pedig csak kihangosítóval vagy headsettel szabad telefonálni.

LÁTNIVALÓK HOLLANDIÁBAN

Hollandia maga az utazás a legkülönbözőbb természeti szépségektől kezdve a magával ragadó éjszakai életen át egészen a felemelő művészi alkotásokig. Amszterdamban található például a világ leghíresebb múzeumai között számon tartott Van Gogh Múzeum, a tőle egy órára fekvő Rotterdam színes és felkavaró éjszakai életnek ad otthont, főleg a fesztiválszezon idején, csakúgy, mint Eindhoven, ahol a megannyi bárnak és sörözőnek saját, egyedi arculata igazi látványosságot képvisel. És ha már ott jár, Maastrichtot se hagyja ki a látnivalók sorából!

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK HOLLANDIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Hollandiában: Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag, telefon: 0-70-350-04-04
  • Magyar Konzuli Hivatal Hollandiában: Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag , telefon: 0-70-355-33-19