AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS KRÉTÁN: bérautó árak, online foglalás

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI KRÉTÁN

Krétán viszonylag gördülékenyen és problémamentesen zajlik az autóbérlés és a bérautó visszaadása is, mert ott nem félnek attól az autókölcsönző cégek, hogy valaki autót lop, mivel úgy sem tudja elszállítani a szigetről. Görögországi autóbérlés esetén érdemes odafigyelni, hogy időnként igen nagy árkülönbség adódik két ajánlat között. Ilyenkor azonban nem célszerű a(z) (leg)olcsóbbat választani, mivel ezekben általában nincs benne a bérautó-biztosítás díja vagy csak részleges biztosítást fedeznek. Gyakran előfordul, hogy a dimbes-dombos hegyvonulatokon például egy felvetődő kavics megsérti a szélvédőt vagy az alvázat, és így a végén felárat kell fizetnünk, amely jócskán több lehet, mint a két ajánlat közti árkülönbség. Az autókölcsönző cégek általában kétfajta megoldást kínálnak az autóbérlésre: kilométer-korlátozás nélküli variációt, mások viszont kisebb bérleti díj fejében korlátozzák a megtehető kilométerek számát. A minél előnyösebb választás érdekében már itthon érdemes megtervezni a bebarangolni kívánt útvonalat, és kiszámolni az aktuális benzinárak tekintetében, hogy melyik variációval járnánk jobban.

Görög autókölcsönzés esetén nem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, Kréta szigetén is érvényes a Magyarországon kiadott jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK KRÉTÁN

Ha Krétával szeretnénk megismerkedni, akkor béreljünk autót, és azzal járjuk be kedvünkre a szigetet! Iraklionban (Heraklion), Kréta fővárosában templomokkal, zsibongó piacokkal, ókori leleteket, emlékeket, ikonokat felvonultató múzeumokkal, a kikötőben pedig a hatalmas Velencei erőddel találkozhatunk. Fesztoszban minószi paloták maradványait, Hánjában tarka velencei épületeket és jellegzetes kikötői világítótornyot, Réthimnóban erődöt és mecseteket tekinthetünk meg. Krétán járva nem hagyhatjuk ki Knósszoszt sem, a bronzkori birodalom egykori központját. A természetbarátok feltétlenül kiránduljanak el a Számária-szurdokhoz, Európa leghosszabb szurdokvölgyébe. A magas sziklafalak árnyékában haladva hegyi kecskéket, vagy éppen keselyűket pillanthatunk meg. Kréta egész szigete bővelkedik látnivalókban, érdemes alaposabban is körbejárni egy bérautóval, majd felfedezni Görögország többi csodálatos táját is!

Krétai autókölcsönzés során a repülőtereken és több városban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK KRÉTAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 100
  • Mentők: 166
  • Tűzoltóság: 199
  • Magyar Nagykövetség Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-800
  • Magyar Konzuli Hivatal Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-820
  • Magyarország heraklioni tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Crete, Heraklion 26 Kornarou Sq. & 1 Lasithiou Str. 71201, telefon: 00-30-2810-341-711