AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS RÓMÁBAN: KERESÉS, ÁRAK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI RÓMÁBAN

Az autókölcsönzők csak az első vezető saját nevére szóló hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el a bérautó átvételéhez. A római autóbérlés azonban rendkívül kényelmes, mivel a város és környéke több pontján is lehetőség van az autó átvételére, köztük a repülőterek bármelyikén is. A bérleti díj általában tartalmazza az összes kötelező felelősségbiztosítást, a majdnem mindig fennálló káreseti önrész biztosítására pedig erősen ajánlott kiegészítő védelmet vásárolni, mivel az olaszokat jellemző közlekedési morál mellett még a legjobb sofőrök is gyorsan begyűjthetnek néhány karcolást vagy horpadást a kocsira.

Római autóbérlés esetén nem kell kiváltanunk a nemzetközi vezető engedélyt, elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítványunk felmutatása.

LÁTNIVALÓK RÓMÁBAN

Amennyiben Olaszországba látogatunk az „örök városként” is emlegetett Róma kihagyhatatlan úti célnak számít. Róma attól érdekes, hogy mindig más arcát mutatja, olykor a császári Róma előkelőségét, máskor a katolikus központ (Vatikán) fényűzését, megint máskor pedig Michelangelo és Raffaello reneszánsz környezetét, vagy csak teljes valójában tárul élénk, mint az állandó közlekedési dugók, divatos butikok és a kávéházak világvárosa. Ahhoz azonban, hogy Róma minden arcát megismerjük egy rövid kirándulás alatt, érdemes bérautót igénybe vennünk! Mint köztudott Róma hét dombra épült, ha időnk engedi érdemes ezek mindegyikére ellátogatnunk az ott-tartózkodásunk alatt. Ne hagyjuk ki a Palatinus dombról elénk táruló mesés kilátást sem a városra, főleg, hogy a dombon emellett számos ókori műemlék romja is megtalálható, köztük Augustus palotája és Flavius palotája is. Egy másik dombon található a Capitolium, ami kihagyhatatlan látványosságnak számít egy római körút alkalmával.

A hét domb mellett érdemes ellátogatni a görög istenek tiszteletére Kr.e. 27-ben épülő Pantheonba is, mely minden turista számára élvezetes élményt jelent. Ha már úgy érezzük, hogy Róma összes nevezetességét láttuk, akkor csak egyszerűen induljunk városi sétára és ejtsük útba a Via Condottint, Róma egyik legszebb bevásárló- és sétálóutcáját, melyen szinte az összes luxusmárka képviselteti magát egy-egy üzlettel.

Bérautónkkal ellátogathatunk a Rómától csupán 2 órányi autóútra található Arbuzzoba, Lazioba és Molise Nemzeti Parkba, mely Olaszország kiemelt jelentőségű zöldövezetének számít. Ha annyira jól sikerült a római kirándulás, hogy mindenképpen szeretnénk még egyszer életünkben visszatérni az „örök városba”, akkor nincs más dolgunk, mint ellátogatni a Trevi kúthoz, bedobni egy pénzérmét, és várni, hogy kívánságunk valóra váljon!

Római autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK RÓMAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 113
  • Mentők: 118
  • Tűzoltóság: 115
  • Autómentők:116
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: Via dei Villini 12-16. 00161 Roma, telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyar Konzuli Hivatal Olaszországban: Via Messina 15. 00198 Roma, telefon: 00-39-06-442-49-939