AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS SPLIT

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SPLITBEN

Az autókölcsönzés egyik feltétele, hogy a vezetőnek be kell tölteni a 21. életévét, a másik pedig az, hogy minimum két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Az autókölcsönző cégek hitelkártyát vagy banki átutalást fogadnak el az autóbérlés során. A horvátországi autókölcsönzők esetében a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező biztosítás költségét, valamint az autón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig az autóbérlő felelős anyagilag a kárért. Van lehetőség olyan autóbérlésre is, amikor az ügyfél befizeti a napi bérleti díjat és egy olyan biztosítást választ, amellyel 0-ra csökkentheti azt az összeget, amelynek mértékéig felel a bérautóban keletkezett kárért.

Horvát autóbérlés esetén elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítványunkat magunkkal vinnünk, spliti autókölcsönzés esetén sincs szükségünk nemzetközi vezetői engedélyre.

LÁTNIVALÓK SPLITBEN

Dalmácia egyik ékköve Split, ahol a történelmi belváros szűk utcáin sétálva felidézhetjük az ókori császári udvarok pompáját, kulináris élvezeteknek hódolhatunk a helyi éttermekben, a város főterére érve pedig igazi velencei hangulat ragad magával minket. Split legjelentősebb történelmi emléke a fehér márványból épített, a szinte mesébe illő Diocletianus-palota, amelynek monumentális falai között terül el az óváros. Felmászhatunk a császár egykori mauzóleumába, a ma keresztény templomként működő Szent Doimus székesegyház tornyába, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a városról és a közeli szigetekről. Szerencsében reménykedve megérinthetjük Nini Gergely püspök hatalmas szobrának, a sok érintéstől már fénylő nagylábujját. A városban több kisebb palota, múzeum, templom és kápolna is várja az érdeklődő turistákat. A természetkedvelők megmászhatják a 178 méter magas Marjan hegyet, amelynek tetején lévő kilátóból lélegzetelállító látványban gyönyörködhetnek és magukba szippanthatják a tenger- és fenyőillatú levegőt. Split környékén nagyon sok kirándulási lehetőség adódik. Béreljünk autót, és látogassunk el Horvátország szomszédos szigeteire és városaiba is!

Spliti autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására, ezért érdemes már jó előre végiggondolunk az útirányunkat.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK SPLITI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 92
  • Mentők: 94
  • Tűzoltóság: 93
  • Magyar Nagykövetség Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906
  • Magyar Konzuli Hivatal Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906
  • Magyarország spliti tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 21000 Split, Ivana Gundulića 26 A/II, telefon: 00-385-21-480-019