AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS TENERIFÉN: AUTÓBÉRLÉSI TIPPEK, ÁRAK, AKCIÓK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI TENERIFÉN

Az autóbérlés feltételei Tenerifén is nagyjából hasonlóak, mint a Kanári-szigetek többi részén: a 18. életév betöltése kötelező, a bérautó átvételekor pedig a legtöbb autókölcsönző társaság csak hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogad el. A tenerifei autóbérlés előnyei közé tartozik, hogy a Kanári-szigetek területén viszonylag olcsón juthatunk megfelelő típusú bérautóhoz, és emellett még a benzinárak is jóval kedvezőbbek, mint például Magyarországon. Tenerifén összesen két autópálya található, melyek a sziget északi és déli felét kötik össze. Ezeket az autópályákat a turisták ingyenesen vehetik igénybe, ráadásul a szigeteken található főutak nagy többsége is kitűnő állapotban van. Ami eltér a magyar vezetési szokásoktól, hogy az autó lámpáját nappal nem szabad felkapcsolni, még autópályán sem! A parkolási szabályokat is rendkívül szigorúan veszik, ezért tilosban sose parkoljunk, kizárólag csak szaggatottan felfestett vonal mellett álljunk meg!

Tenerifei autókölcsönzés esetén a bérautót átvehetjük a Magyarországon kiadott jogosítványunkkal is, nem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk.

LÁTNIVALÓK TENERIFÉN

A Kanári-szigetek egyik legkedveltebb üdülőhelye Tenerife, a festő szépségű turistaparadicsom. A sziget számtalan szebbnél szebb kirándulóhelyet rejt magában, ezek felfedezése, azonban gyalogszerrel nem mindig lehetséges, ezért érdemes az ott-tartózkodásunk alatt bérautót kölcsönözni. A sziget fővárosa Santa Cruz de Tenerife, ami egyben Spanyolország legforgalmasabb tengeri kikötője is. A város legfőbb látványosságai az Auditorio de Tenerife (Tenerife előadóterme, operaháza), a Santa Cruz tornyok és a város temploma. A főváros mellett még számos település található a szigeten, ahová érdemes ellátogatni, köztük a sziget régi központja La Laguna, továbbá a népszerű üdülőhelyek Icod de los Vinos, Los Cristianos. A természetkedvelőknek kihagyhatatlan élményt jelent a szigeten található Teide, amely egy aktív, bár alvó vulkán, amely legutóbb 1909-ben tört ki. A vulkán és az azt körülvevő terület alkotja a Teide Nemzeti Parkot, mely összesen 18 900 hektáron terül el, és a világörökség részét képezi. A Tenerife szigetére érkező kalandvágyóknak mindenképpen érdemes más szemszögből is megcsodálni a szigetvilágot – a víz alól. Búvárkodás közben a vendégek fantasztikus korallzátonyokat láthatnak, élvezhetik a tengeri élőlények közelségét, és a vízi élővilág csodáit.

Tenerifei autókölcsönzés során a repülőtéren és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK TENERIFEI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50
  • Magyarország tenerifei tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 38650, Los Cristianos, Arona, Tenerife, Apartado de Correos 404, telefon: 00-34-639-209-197