AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS A KANÁRI-SZIGETEKEN : OLCSÓ BÉRAUTÓ AJÁNLATOK

A Kanári-szigetek a legjobban talán az örökös vágyódások célpontjaként írható le. A már-már paradicsomi hangulatot idéző mesés természeti környezet sokak vágyott nyaralóhelyévé teszi a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoportot, melynek egyik legismertebb szigete Tenerife, Gran Canaria és Las Palma. A szigeteken található több ezer méter magas hegyek meghódításához viszont nem árthat egy bérelt terepjáró, mellyel semmilyen körülmények között nem akadhat gondja.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI A KANÁRI-SZIGETEKEN

A Kanári-szigetek területén viszonylag olcsón juthatunk bérautóhoz, és emellett még a benzinárak is jóval kedvezőbbek, mint például Magyarországon. Az átvételi feltételeket illetően a Magyarországon is érvényes jogosítványával a Kanári-szigeteken is vezethet autót, nem kötelező a nemzetközi jogosítvány kiváltása. A 18 éves életkor betöltése a Kanári-szigetek esetében is előfeltétele az autókölcsönzésnek. A legtöbb autóbérlést biztosító cégnél az átvételkor csak hitelkártyát és dombornyomott bankkártyát fogadnak el, tehát erre érdemes már jó előre felkészülni.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK A KANÁRI-SZIGETEKEN

A közlekedési szabályok alapvetően az általunk megszokottakhoz hasonlóan alakulnak a Kanári-szigeteken is. Kivételt képez talán, hogy a büntetések tekintetében szigorúbban veszik a gyalogosok zebrán való átengedését. Tenerifén összesen két autópálya útvonal található, melyek a sziget északi és déli felét kötik össze. Ezeket az autópályákat a turisták ingyenesen vehetik igénybe, ráadásul a szigeteken található főutak nagy többsége is kitűnő állapotban van. A kanári-szigeteki közlekedési morál némiképp eltér a magyar gyakorlattól, így jóval több koncentrációt és odafigyelést igényel. Köszönhető ez többek között az autót bérlő turistáknak is, akik sok esetben nem ismerik a helyi útviszonyokat, ezért gyakran jelzés nélkül, hirtelen váltanak sávot és változtatnak irányt. Ezért érdemesebb a szigeteken való autózáskor nagyobb követési távolságot tartani, és a megszokott utazási tempóknál kicsit lassabban vezetni.

LÁTNIVALÓK A KANÁRI-SZIGETEKEN

A sziget fővárosa Santa Cruz de Tenerife, ami egyben Spanyolország legforgalmasabb tengeri kikötője is. A nyári napfürdőzés mellett érdemes februárban is ellátogatni a szigetekre, mivel ilyenkor fergeteges karnevál hangulatból vehetik ki részüket a turisták. A főváros leghíresebb látnivalója az Auditorio de Tenerife és a Torres de Santa Cruz. A főváros mellett még számos település található a szigeten, ahová érdemes ellátogatni, köztük a sziget régi központja La Laguna, továbbá a népszerű üdülőhelyek Icod de los Vinos, Los Cristianos. A Kanári-szigeteki üdülések fénypontja lehet, mikor a települések egyikén delfinsimogatásra is lehetősége nyílik az odalátogatóknak. A kalandvágyó, bulizós fiataloknak a Masca és a Playa de las Americas bulizó városokat ajánljuk a szigeteken. A sziget egyik leglátványosabb turistacsalogató alkotása a güimari piramis, mely látogatók hadát vonzza évente.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK KANÁRI-SZIGETEKI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általámos segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50