AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS MALLORCÁN: KERESÉS, ÁRAK, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MALLORCÁN

Az autókölcsönzés feltételei ezen a szigeten is közel hasonlóan alakulnak, mint Spanyolország más városaiban, például Barcelonában és Madridban. A Palma városközpontjától 8 km-re található Palma de Mallorca repülőtéren több autókölcsönző is képviselteti magát, ezért érdemes már megérkezéskor elhozni a nyaraláshoz választott bérautót, mivel itt azonnal lehetőség nyílik az autóbérlési feltételek összehasonlítására is. A bérautó átvételéhez legtöbbször személyre szóló hitelkártya vagy dombornyomott bankkártya szükséges. Mallorcai autókölcsönzés esetén van lehetőség zéró önrészes csomagban is autót bérelni, mely azt jelenti, hogy a vezető nem felelős anyagilag a kárért (sem a törésért, sem a lopásért), illetve számos bérautó-biztosítás közül is választhatunk.

Mallorcai autókölcsönzés esetén nem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk.

LÁTNIVALÓK MALLORCÁN

Spanyolország legnagyobb szigete, a Földközi-tengeren fekvő Mallorca, Ibizával, Formenterával és Menorcával együtt a Baleári-szigetek része, fővárosa pedig a festői szépségű Palma városa. Már az 1950-es évektől kezdődően főszezonban Mallorca igazi turistaparadicsom, hiszen a világ minden pontjáról érkeznek ide kikapcsolódni vágyó nyaralók. A legfőbb vonzerőt természetesen a gyönyörű homokos tengerpartja jelenti a sziget számára, de ha már ellátogatunk erre a szigetre, akkor érdemes minden apró szegletét bejárni. Mallorca történelme az antik görög és római időkre nyúlik vissza, innen erednek becses kulturális és történelmi emlékei. Ezek közül az egyik legimpozánsabb a La Seu-katedrális, amelyet az egyik legcsodálatosabb fény- és kőkompzíciónak tartanak a Földközi-tenger partján. A másik említésre méltó látványosság a Gran Hotel, mely a szecessziós korszak egyik remekműve. Ha már Mallorcán jár az ember, akkor érdemes körülnézni a hírességek háza táján is, melyek közül az egyik leglátogatottabb a híres katalán művész, Joan Miró emlékhelye és múzeuma, a Fundació Pilar I Joan Miró. Ha a fővárosban nyaralunk, akkor érdemes ellátogatni Palma egyik legfelkapottabb német tulajdonú klubjába, koktélbárjába és éttermébe, a King Kamehamehába, mely mindig tele van élettel, mivel a sziget minden pontjáról vonzza a látogatókat.

Mallorcai autókölcsönzés során a repülőtéren és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MALLORCAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50
  • Magyarország mallorcai tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Paseo de Mallorca, 36 Sobreático, 07012 Palma de Mallorca, telefon: 00-34-971-720-809