AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLS USA - KERESÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, FOGLALÁS

Amerikában az autóbérlés szinte elengedhetetlen része az ott-tartózkodásnak, hiszen a leggyorsabban autóval lehet közlekedni és kalandos vidékekre eljutni. Az autókölcsönzés biztosítja azt a rugalmasságot, amivel valódi élmény lesz az amerikai utazás.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI AZ USA-BAN

Az autókölcsönzők általában minimum 21, néhol 25 éves kort szabnak meg. A legtöbb autókölcsönző csak hitelkártyával rendelkező személyeknek ad bérautót. Az alapárban benne vannak az alapbiztosítások (pl.: nem saját hibából eredő kár), de a teljes körű bérautó-biztosítás (pl.: lopáskár, saját hibából eredő kár) extra felárért érhető el, ezekről érdemes az autókölcsönzés során tájékozódni. A magyar vezetői engedélyt elfogadják az USA-ban, de autóbérlés esetén mindenképpen érdemes a nemzetközi vezetői engedélyt is kiváltani, mert ezt kérhetik az autófelvétel során. Az USA-ban a következő biztosításokat köthetjük meg az autóbérlés során:

  • LDW (Loss and Damage Weaver): ez a biztosítás nyújt védelmet lopás, törés, illetve természeti károk esetén.
  • SLI (Supplemental Liability Insurance): ez az 1 millió dollár feletti kár, illetve az életben tett kár esetében biztosít, amennyiben az autóbérlő a felelős. Erre az LDW nem terjed ki.
  • PAE (Personal Accident and Effects Coverage): baleset és betegbiztosítás, mely az utasok testi épségéért felel.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK AZ USA-BAN

Attól függően, hogy melyik államban vezetünk bérautót, más-más szabályok vannak érvényben, ezért érdemes mindig a legszigorúbb előírásokat betartani. A legtöbb államban az alkohol kapcsán a zéró tolerancia elve működik, előfordul, hogy az autóban heverő üres alkoholos üveg is kínos kérdéseket okozhat egy igazoltatásnál. Az USA-ban rendszeresek a sebességmérések, így érdemes betartani az érvényes sebességhatárokat, melyek minden esetben mérföld/órában vannak megadva. Nagyon fontos, hogy igazoltatásnál mindig azt csináljuk, amire a rendőr utasít, amennyiben megállítanak, maradjunk ülve a bérautóban és várjuk meg a rendőrt, ne szálljunk ki az autóból!

LÁTNIVALÓK AZ USA-BAN

Az Amerikai Egyesült Államokban nagyon sok a látnivaló, így az autóbérlés az egyetlen megoldás, hogy minél több érdekes, izgalmat helyre eljussunk. A főbb látnivalókat felsorolni szinten lehetetlen, mindenképpen érdemes azonban ellátogatni a következő városokba: New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Las Vegas, New Orleans.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK USA-BELI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 911
  • Magyar Nagykövetség / Magyar Konzuli Hivatal az USA-ban: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008, telefon: 00-1-202-362-67-30